I augusti – elokuussa

2509 043

Bostadsförsäljningen i Pargas har gått i takt med förra året. Positivt är att många köpare har flyttat till Pargas från annan ort. Likaså byter pargasbor boende beroende på deras livssituation.

Bäst säljer de bostäder som är i gott skick, men även då är det viktigt att det begärda priset motsvarar prisnivån i området samt bostadens skick.
Att sälja bostäder, som är i behov av renovering, blir allt svårare även om priset är lågt. Detta eftersom att kunderna har svårt att få banklån till dessa objekt.
Våra kunder berättar att bankerna rekommenderar dem att köpa en dyrare bostad som är i bättre skick, så att den bostad som köps täcker största delen av lånet.

Nyproduktionen på Almvägen har slutförts, sex välbyggda radhusbostäder i ett plan, varav två inflyttningsredo fortfarande är lediga. Tomten kommer att färdigställas i höst med gräsmatta och häck, under september månad.

Nu börjar förhandsmarknadsförningen av de nya bostäderna, som byggs här i Pargas på Norrgårdsvägen 4 C. Denna historiska tegelbyggnad byggdes 1907 och hit kommer 13 unika lägenheter, alla med balkong eller egen gård. Husbolaget kommer att ha tre våningar samt källare, dit husbolagets representativa bastu utrymmen kommer. Alla lägenheter i hisshuset kommer att ha hög rumshöjd. Lägenheterna kommer att färdigställas hösten 2020. Byggherre är de erfarna Pöytyän Rakennus Oy, som bl.a. har byggt åt Kårkulla Samkommun i Pargas, samt Kakola i Åbo.

Försäljningen av fritidsfastigheter har också gått i takt med förra året. Denna sommar har vi även sålt ett flertal obebyggda tomter ute på holmar, men holmtomternas pris har sjunkigt något. Prissättning för fritidsobjekt är ännu viktigare på grund av det stora utbudet. Vi har också märkt att försäljningen av äldre sommarstugor, som kräver renovering, är ännu mer utmanande. Köpare föredrar att köpa ett sommarställe i gott skick, som de genast kan ta i bruk.

______

Paraisilla asuntokauppa on käynyt viime vuoden tahtiin.

Ilahduttavan moni asuntojen ostajista on muuttanut Paraisille toiselta paikkakunnalta.
Paraislaiset vaihtavat asuntoaan elämäntilanteen mukaan paikkakunnan sisällä.
Parhaiten kaupaksi käyvät kunnossa olevat asunnot, kun hintapyyntö vastaa oikein alueen hintatasoa ja kohteen kuntoa.
Remonttia vaativien asuntojen myynti on yhä haastavampaa, vaikka hintapyyntö olisi edullinen, koska asiakkailla on vaikeuksia saada pankkilainaa.
Asiakkaamme kertovat, että pankit suosittelevat heitä ostamaan kalliimman ja parempikuntoisemman asunnon, koska silloin asuntolainan vakuudeksi tuleva asunto kattaa lainan paremmin.
Uudiskohteemme Jalavatiellä on valmistunut, kuusi yhdentason rivitaloasuntoa, joista kaksi heti muuttovalmista kolmiota on vielä vapaana. Tontti viimeistellään pensasaidalla ja nurmikolla vielä syyskuun aikana.
Myöhemmin tänä syksyllä aloitamme uudiskohteen ennakkomarkkinoinnin Norrgårdintie 4 C Parainen. Historialliseen vuonna 1907 rakennettuun tiilirakennukseen rakennetaan 13 yksilöllistä uutta asuntoa, joissa kaikissa on parveke tai asuntopiha. Taloyhtiössä on 3 kerrosta ja kellarikerros, jonne tulee taloyhtiön edustavat saunatilat. Hissitalon kaikissa asunnoissa on korkeat huoneet. Asunnot valmistuvat syksyllä 2020. Rakennuttaja on kokenut Pöytyän Rakennus Oy, joka rakentanut Paraisilla mm. Kårkullan kuntayhtymälle ja Turussa Kakolassa uusia asuntoja.

Myös vapaa-ajan kohteiden kauppa on käynyt samaan tahtiin kuin viime vuonna. Tänä kesänä myös saaressa sijaitsevia rakentamattomia tontteja on mennyt kaupaksi, mutta niiden hintataso on jonkin verran laskenut. Vapaa-ajan kohteiden hinnoittelu on entistä tärkeämpää, koska tarjontaa on paljon. Myös vapaa-ajan kohteissa olemme huomanneet, että remonttia vaativien vanhojen kesämökkien myynti on entistä haastavampaa. Ostajat haluavat mieluummin ostaa hyväkuntoisen heti käyttöönotettavan kesäasunnon.

17062013 082

Kontakta oss
close slider

    Jag vill ha mera informationJag funderar på att säljaFeedback