VUODEN 2024 NÄKYMÄT ASUNTO JA VAPAA-AJAN KIINTEISTÖJEN MARKKINOILLA.

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton Hintaseurantapalvelun asuntokauppadatan mukaan kauppamäärät putosivat valtakunnallisesti 2023 vuoteen 2022 verrattuna ja kun myös 2022 asuntokauppamäärät laskivat pitkän aikavälin keskiarvoon verrattuna, voidaan sanoa, että vuosi 2023 oli kiinteistönvälitysalan kannalta haastava.

Asuntokaupan odotetaan nyt kuitenkin piristyvän vuonna 2024 verrattuna vuoteen 2023 ja

näillä näkymin asuntokauppamäärät olisivat kasvussa vuonna 2024 verrattuna vuoden 2023 lukuihin.

Meilläkin Saaristovälittäjällä alkuvuosi on jo ollut selkeästi kaupallisempi verrattuna viimevuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Kun korontarkistuspäivät ovat enenevissä määrin positiivisia asioita kotitalouksille, heijastuu tämä suoraan myös asuntomarkkinoihin, kun kuluttajien luottamus vahvistuu, myyntiajat kääntyvät laskuun ja asuntojen hinnat kääntyvät hiljalleen nousu-uralle. Asuntokaupan aktiivisuuden lisääntyminen näkyy ensin myyntiaikojen lyhenemisenä ja myöhemmin mahdollisesti jo loppuvuonna hintojen nousuna.

Erityisesti kohtuuhintaisista perheasunnoista, joissa korjausvelkaa ei ole liikaa, on kysyntää. Tarjontaa on pienemmistä asunnoista runsaasti ja asuntomarkkinoilla onkin tietynlaista ongelmaa siinä, ettei kysyntä ja tarjonta kohtaa. Erityisesti kaupunkien väestönkasvu tukee kuitenkin asuntomarkkinaa ja kysynnän kasvu todennäköisesti kääntää asuntojen hinnat nousuun varsinkin kasvukeskuksissa.

Paraisten näkökulmasta mittavat siltaremontit saattavat vielä hetken vaikuttaa meillä muuttoliikkeeseen, mutta viimeistään siltojen valmistuminen tuo lisää positiivista nostetta. Paraisten merellinen ympäristö ja pikkukaupungin rauhallisuus ovat varmasti asioita, joita täältä haetaan.

Vaikka asuntojen hinnat laskivat vuoden 2023 aikana, nyt on hintatason kannalta hyvä aika tarkastella asuntomarkkinoita ja tarjontaa. Olennaista on varsinkin asuntoa vaihtaessa välirahan suuruus, eli vaikka oman asunnon myynnistä ei saisikaan huippuvuosien hintaa on seuraavan hankinnankin hinta alempi. Realistinen hinnoittelu on edelleen tärkeää, jos haluaa asunnon kaupaksi tämän vuoden asuntomarkkinoilla.

Mökkikauppa noudatteli vuonna 2023 yleistä asuntokaupastakin tuttua linjaa ja kauppamääriin odotetaankin vastaavasti kasvua 2024, mikäli markkinoille tulee tarjontaa riittävästi.

Odotetusti loma-asuntojen suosikkikohteiden joukkoon kuului Varsinais-Suomi ja saaristomeri.

Varsinais-Suomen mökkikauppa kävi esimerkiksi vielä elokuussa 2023 yhtä vilkkaasti,

kuin vastaavana aikana 2022. Saaristomeri vetoaa vapaa-ajan kohteena suhdanteista riippumatta.

Kuitenkin vapaa-ajan kiinteistöjen kaupassakin oli silmiinpistävänä piirre, ettei vapaa-ajan asuntoa haluttu ostaa työmaana ja kiinnostus isompaa remonttitarvetta mukanaan tuoviin kohteisiin laski selvästi. Sijainnin merkitys on vapaa-ajan asuntojen ja vapaa-ajan tonttikaupoissa myös kasvanut koko ajan. Hankittavasta kohteesta halutaan usein enemmän jo kakkoskoti, kuin vain rajallisen ajan käytettävissä oleva mökki. Myös mökkikaupassa, kuten asuntokaupassakin, hinnoittelun onnistuminen on isossa roolissa onnistuneen myynnin kannalta.

Nyt kannattaakin olla ajoissa liikkeellä, jos asunnon tai mökin myynti tulee nyt ajankohtaiseksi, jotta oma kohde saadaan myyntiin hyvissä ajoin parhaan myyntikauden alkuun.

Tervetuloa keskustelemaan mahdollisuuksista kanssamme.

Suomalaiset kaipaavat nyt saaristoon – ”Asunnoista enemmän kysyntää kuin tarjontaa”

Turunmaan saariston merellinen rauha houkuttelee nyt puoleensa niin lapsiperheitä kuin eläkeläisiäkin. Pullonkaulaksi on kuitenkin muodostunut asuntojen niukka tarjonta.

Viime vuosina yleistynyt etätyö on auttanut monia suomalaisia löytämään aiempaa terveemmän tasapainon työnteon ja vapaa-ajan välillä.

Elämisen ja asumisen prioriteetit ovat muuttuneet, eikä työpaikan läheisyys välttämättä ole enää tärkein kriteeri asuinpaikkaa valitessa.

– Ihmiset haluavat nyt luonnon helmaan, meren lähelle. Saaristosta haetaan rauhallisempaa elämäntahtia ja enemmän omaa tilaa, kertoo Paraisilla toimivan kiinteistönvälitystoimisto Saaristovälittäjä Oy:n toimitusjohtaja Teija Laaksonen.

Parainen on noin 15 000 asukkaan saaristokaupunki vain parinkymmenen kilometrin päässä Turusta.

– Täältä on helppo myös kulkea Turkuun töihin, eli siinä mielessä Parainen on tavallaan kuin mikä tahansa Turun kehyskaupunki, Laaksonen toteaa.

Eläväisessä pikkukaupungissa asioivat myös alueen pienempien saarien asukkaat. Saaristovälittäjä Oy:kin toimii Paraisten kaupungin lisäksi myös Iniössä, Houtskarissa, Korppoossa, Nauvossa ja Turunmaan saaristossa Kustavia myöten.

Saaristovälittäjä Pertti Salosen mukaan lauttamatkan päähän saariin muuttavat usein omasta hyötypuutarhasta ja kotieläimistä haaveilevat perheet.

– Toisaalta monet työuraansa jo lopettelevat vanhemmat ihmiset haluavat myös muuttaa lähemmäs mökkiään tai takaisin kotiseuduilleen.

Annalotta Santa-Paavola, Pertti Salonen ja Teija Laaksonen ovat kiinteistövälittäjiä Saaristovälittäjä Oy:ssä.

Perheasunnoille erityisen paljon vientiä

Vaikka Paraisten väkiluku on monia Turun virallisia kehyskaupunkeja pienempi, se tarjoaa asukkailleen paljon.

– Paraisilla on hyvät hyvinvointi- ja kulttuuripalvelut ja monipuoliset urheilumahdollisuudet ratsastuksesta golfiin ja padeliin. Täällä on myös todella turvallista asua, Saaristovälittäjän Annalotta Santa-Paavola toteaa.

Muuttoliikettä Paraisille ja Turunmaan saaristoon hidastaa Laaksosen mukaan tällä hetkellä kuitenkin se, että myynnissä olevien asuntojen määrä on pudonnut noin puoleen pandemiaa edeltäneistä luvuista.

– Pandemian vaikutukset myyntihaluihin näkyvät edelleen. Sanoisin siis, että kysyntää on enemmän kuin tarjontaa. Varsinkin hyväkuntoisista perheasunnoista on pulaa.

Parainen on myös Suomen suurimpia mökkikuntia, ja vapaa-ajan kohteet menevät alueella hyvin kaupaksi. Pertti Salosen mukaan varsinkin autotien päässä olevat hyväkuntoiset mökit viedään käsistä.

– Mökkikauppaa aloittelemme taas maalis-huhtikuussa. Moni mökkiläinenkin lopulta rakastuu alueeseen ja muuttaa tänne pysyvästi.

Salonen tuntee saariston asuntomarkkinoiden vuosittaiset vaihtelut kuin omat taskunsa, koska Saaristovälittäjä Oy on toiminut alueella 1980-luvun alusta asti. Yrityksessä pitkään työskennelleiden työntekijöiden piinkova asiantuntijuus on ennen kaikkea asiakkaan eduksi.

– Siihen voi todella luottaa, että myymme kohteemme aina oikealla hinnalla. Osan alueen kiinteistöistä olemme myyneet vuosien varrella pariin-kolmeen kertaan, Laaksonen naurahtaa.

Paraisten keskustassa hurjin vilinä hiljenee talvisin mökkeilysesongin päätyttyä.

Kaksikielinen, kehittyvä kaupunki

Tiettyihin väärinkäsityksiin kiinteistövälittäjät kertovattörmäävänsä yhä uudelleen. Suurin väärinkäsitys on se, että alue olisi täysin ruotsinkielinen.

– Paraisilla kaikki on kaksikielistä lasten harrastustoiminnasta lähtien. Meilläkin palvellaan asiakkaita molemmilla kielillä ja laadimme kauppakirjat ja vuokrasopimuksetkin tarvittaessa kahdella kielellä, Teija Laaksonen kertoo.

Toinen sitkeä harhaluulo on se, että saaristossa olisi tarjolla vain perinteisiä mummonmökkejä.

– Esimerkiksi Nauvon keskustaan on tulossa moderni rivitaloyhtiö, jossa kullekin asunnolle on varattu oma venelaituripaikka. Kyllä täälläkin siis uudisrakennetaan.

Kiinteistövälittäjät alleviivaavat Paraisten olevan jatkuvasti kehittyvä kaupunki. Hessundinsalmen ja Kirjalansalmen siltojen valtavat remontit käynnistyivät menneenä syksynä. Työmatkalaisten elämää helpottava, suorempi kulkuyhteys Kaarinan kautta Turkuun on myös suunnitteilla.

– Uusia omakotitonttejakin on myynnissä meren läheltä jatkuvasti. Kaupunki on sitoutunut kasvattamaan väkilukuaan ja tänne halutaan uusia asukkaita, Laaksonen toteaa.

Onko sinulla myynti- tai ostoaikeita Turunmaan saaristossa? Ota yhteyttä!

HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA

Käymme tässä blogikirjoituksessa läpi asuntomarkkinoita valtakunnallisesti, sekä kotikaupunkimme näkökulmasta.

Vuosi 2021 oli asuntomarkkinoilla ennätysvuosi, vuoden 2021 aikana asuntokauppoja tehtiin enemmän kuin koskaan ennen.  Samaan aikaan asuntojen hinnat nousivat ja myyntiajat lyhenivät.

Myös meillä Saaristovälittäjä Oy:ssä 2021 oli ennätysvuosi ja onnistuimme kohteidemme myynnissä hyvin.

Kehityksessä oli kuitenkin selvää vaihtelua eri alueiden välillä. Suurimmat kasvut ja hinnannousut nähtiin suurimpien kasvukeskusten ytimissä, Helsingin, Tampereen ja Turun ytimissä, joissa kauppamäärät kasvoivat 5-10 prosenttia ja myös hinnat nousivat edellisvuodesta. Vuonna 2020 laskevien hintojen alueilla lasku joko loiveni tai pysähtyi.                                                                                                             

Turun keskusta-alueen kasvu ei kuitenkaan samassa määrin päässy vaikuttamaan meillä. Yksi syy oli varmasti sama mitä valtakunnallisesti, kohteita on vähemmän myynnissä kuin aiempina vuosina. Paraisten alueella oli toki nähtävissä hienoista hintojen nousua keskusta-alueella ja uudemmissa tai hyväkuntoisissa asunnoissa. Kerrostalojen toteutuneissa hinnoissa Norrgårdinmäkeen valmistunut uudisrakennus nosti keskihintaa, mutta muuten toteutuneissa kauppahinnoissa ei ollut nähtävissä yleisesti suuria muutoksia.

Ennusteissa vuoden 2022 asuntomarkkinat nähdään edelleen vahvana ja ostajat ovat aktiivisia.

Kysyntää on kohtuuhintaisista perheasunnoista, sekä hyväkuntoisista kerrostalo- ja rivitaloasunnoista lähellä kouluja ja palveluita.

Kahden viimeisen vuoden aikana asuntoja on tullut myyntiin vähemmän kuin vuonna 2019. Suurin jarru markkinoilla on siis pula hyvistä myytävistä asunnoista. Asuntomarkkinoilla onkin nyt käynnissä oravanpyörä, kun asunnon myyntiä harkitsevat eivät uskalla laittaa asuntojaan myyntiin siinä pelossa, etteivät löydä niukasta tarjonnasta uutta asuntoa itselleen. Erityisesti vanhemmat ihmiset eivät halua väliaikaisesti vuokralle, tai kahden asunnon ”loukkuun”.

ONKO NYT HYVÄ AIKA LAITTAA ASUNTO MYYNTIIN?

Tilastollisesti joulukuu on ylivoimaisesti rauhallisin kuukausi asuntomarkkinoilla, myös meillä Paraisten alueella. Joulukuussa uusia myyntikohteita on lähes puolet vähemmän, mitä kesäkuukausina. Muuten uusia kohteita tulee melko tasaisesti markkinoille maaliskuun ja syyskuun välisenä aikana.

Hyväkuntoisista asunnoista hyvällä sijainnilla on aina kysyntää ja edelleen parhaat viedään käsistä. Kysyntää on kaikenlaisista asunnoista, myös remontoitavista asunnoista on kysyntää, mutta hintatason niissä pitää vastata asuntojen kuntoa ja remontin kustannuksia. Korkotaso jatkuu ennusteen mukaan edelleen alhaisena ja pankit tarjoavat hyvin rahoitusta.

Asuntomarkkinoilla erityisesti suuret ikäluokat tulevat olemaan liikkeellä sekä myyjinä, että ostajina. Seuraavina vuosina tullaan näkemään merkittävissä määrin asunnonvaihtajia kasvavasta ikääntyvästä ikäluokasta. He ovat myymässä isompia asuntojaan ja etsivät pienempää ja helppohoitoisempaa asumista.

Kevätauringon alkaessa pikkuhiljaa taas paistaa ja asuntomarkkinatkin heräävät talviunestaan ja nyt onkin hyvä aika valmistella asunnon myyntiä ja näin asunto saadaan myyntiin hyvissä ajoin sesongin alkuun. Lähes kaikki välityksessämme olleet asuntokohteet ovat löytäneet uuden omistajan ja olemme valmiita etsimään uusille kohteille uusia omistajia.

Älä epäröi pyytää meitä arviokäynnille, kun suunnittelet myyntiä.  

Vapaa-ajan unelmia

Maailman kauneimmaksi kuvaillussa saaristossa maisema vaihtuu jatkuvasti karuista kallioluodoista eläviin saaristokyliin ja ulkomeren ulapoista suojaisiin kalliopoukamiin.

Nyt enemmän kuin koskaan saariston puhdas ympäristö, laajat ulapat, tuhannet saaret ja tunnelmalliset perinnemaisemat, ovat tuoneet rauhaa ja turvallisuutta etsivät ihmiset saaristomeren äärelle. Moni näistä on aloittanut lumoavan seikkailun saaristossa, jossa pääsee hengähtämään kaupunkien kiireistä avaran meren äärelle!

Kuluneen kauden aikana saaristoomme tuli kauttamme kymmenittäin uusia, omaa seikkailuaan aloittavia kesäasukkaita, jotkut jopa ympärivuotisiksi asukkaiksi.

Korona-ajan rajoitukset ja etätyösuositukset asettivat uusia haasteita, joihin moni löysi ratkaisun saariston syleilystä.

Nykytekniikalla on saatu etätyön vaatimat tietoliikenneyhteydet toimimaan suurelta osin saariston alueella, jolloin etätyön tekemiseen ei enää tarvitse välttämättä istua kaupungissa neljän seinän sisällä, jos näin ei halua.

Aamun voi aloittaa pienellä uintilenkillä ja päivän päätteeksi voi rentoutua rantasaunan lämmössä ja katsella horisonttiin painuvaa aurinkoa. On helppo uskoa, että etätyö maistuu erilaiselta näissä tunnelmissa ja työteho kasvaa, kun häiriötekijät ovat minimissään.

Näitä mahdollisuuksia tullaan haluamaan lisää.

Jos olet miettinyt oman vapaa-ajan paikkasi siirtämistä seuraavalle, joka voi paikasta nauttia, niin älä epäröi ottaa yhteyttä. Meillä on kymmenien vuosien kokemus loma-asuntojen välittäjänä ja osaamme saariston ja sen erityispiirteet.

Asuntojen markkinaennuste antaa loppuvuodelle positiivisia näkymiä – Positiva vindar på bostadsmarknaden.

Suomen Kiinteistönvälittäjien SKVL:n markkinatiedote ja ennuste loppuvuodelle 2020 jossa kerrotaan asunnonmyynnin tilanne valtakunnallisesti vertaillen eri alueita ja niiden tulevista odotuksista.

Vertailussa on selkeästi havaittavissa, että Turku ja yleisesti Varsinais-Suomen alueella asuntokauppa on suurelta osin palautunut koronaa edeltävälle tasolle. Korona-aallon vaikutus päätöksentekoon on vaikuttanut yleisesti vain vähän asunnon hankintapäätökseen.

Suurin kysyntä on edelleen pienissä kerrostaloasunnoissa, mutta myös omakotitalojen kysyntä on elpymässä. Hintoihin kysyntä on kuitenkin vaikuttanut vain vähän.

Kaupungistuminen näkyy edelleen markkinoilla. Keskuksissa ja niiden läheisyydessä olevat asunnot ovat kysytympiä ja hintataso niissä pysyy vakaampana ja jopa odotetaan nousevan.

Keskuksien ulkopuolella alueissa on suuria eroja hinnoissa ja asunnon myyntiä harkittaessa kannattaa panostaa aluetta tuntevaan välittäjään ja välittäjän ammattitaitoon.

Saaristovälittäjä Oy on SKVL:n jäsenyritys ja välittäjillä on LKV tutkinto. Mantereen lisäksi voimme hoitaa välitystyötä myös Ahvenanmaalla, johon meillä on koulutetut välittäjät.

LUE MARKKINAENNUSTE

Vårens nedgång på bostadsmarknaden är nu bortblåst. Allt fler mäklaren tror på en bättre framtid, enligt SKVL:s senaste marknadsprognos

LÄS MARKNADSPROGNOS

Kauppa ei ole pysähtynyt – Fastighetsaffärerna har inte upphört

Poikkeusolosuhteista huolimatta haluamme tiedottaa, että olemme töissä ja noudatamme kaikissa asiakaskontakteissa viranomaisten ohjeita ja suosituksia välttääksemme tartuntojen leviämistä. Olemme sopeuttaneet työskentelytapojamme vallitseviin olosuhteisiin nähden ja pidämme tällä hetkellä ainoastaan yksityisesittelyjä. Emme kättele asiakkaita ja pidämme hiukan etäisyyttä. Haluammekin painottaa asiakkaillemme, että näytölle ei tulisi osallistua jos on kipeä, oireilee, epäilee tartuntaa tai on karanteenissa. Meillä on näytöillä käsidesiä saatavilla eikä asuntojen kylpyhuoneita käytetä käsien pesuun.

Meidän oli tarkoitus osallistua omalla osastolla Turun Mökki ja Meri messuille sekä Helsingin Kevätmessuille, mutta kummatkin messut on peruttu.

Julkaisimme viime viikolla sesongin uudet myytävät vapaa-ajan kohteemme. Niistä on tullut runsaasti kyselyjä ja muutamasta vapaa-ajan paikasta on jo sovittu kaupoista.

Uudenmaan eristäminen aiheuttaa merkittäviä haasteita vapaa-ajan kaupalle, koska sieltä ei pääse nyt katsomaan Turunmaan saaristossa sijaitsevia vapaa-ajan paikkoja.

Meillä on nyt keväästä alkaen käytössä sähköiset mahdollisuudet allekirjoittaa pankkitunnuksilla myyntitoimeksiantosopimus tai ostotarjous.  Pankit ovat myös vielä auki ja kauppoja olemme toistaiseksi päässeet tekemään. Kaupantekotilaisuuteen tulevia kaupan osapuolia voidaan vähentää käyttämällä valtakirjoja. Voimme tehdä kauppoja tarvittaessa myös sähköisesti.

Uskomme, että kauppa ei tule pysähtymään ja kun tästä poikkeuksellisesta ajasta olemme selvinneet, niin oma vapaa-ajan paikka Turunmaan saaristossa  tulee nousemaan aivan uuteen arvoonsa.


Med anledning av undantagstillståndet i vårt land vill vi informera om att vi är på jobb som vanligt, men att vi har infört skärpta riktlinjer för att undvika eventuell smittspridning. Vi följer myndigheternas rekommendationer och order och vill värna om våra kunder och medarbetare. Därför har vi anpassat vårt arbetssätt för att minska risken för smittspridning i våra kundmöten och på våra visningar.
Vi håller enbart privata visningar för tillfället, och ber våra kunder att inte komma på visningar om man känner sig krasslig, har en sjukdomsbild, kommer från ett område där smittspridning pågår eller har vistats tillsammans med ett misstänkt sjukdomsfall.
Vi tar inte i hand samt håller lite avstånd. Vi har handdesinfektionsmedel till hands på våra visningar och använder inte kundernas badrum för handtvätt.

Vi hade som avsikt att delta i Stuga och Hav mässan i Åbo i mars samt Oma Mökki mässan i Helsingfors nu i april. Båda mässorna är inställda på grund av rådande omständigheter.

Säsongens fritidsobjekt lades ut till försäljning i förra veckan och intresset var stort genast från början. Några objekt har redan blivit sålda och förfrågningar kommer dagligen.

Stängningen av Nyland orsakar trassel i fritidsmarknaden eftersom köpaspiranterna inte för tillfället kommer åt att bekanta sig med objekten i Åboland skärgård.

Vi har nu till våren fått igång möjligheten för elektroniska fastighetsköp och undertecknande av uppdragsavtal och köpeanbud kan göras elektroniskt det också. Köpetillfällen har tillsvidare gått att ordna i bankerna och antalet deltagare vid tillfället kan minskas med hjälp av fullmakter.

Vi tror på att fastighetsaffärerna inte kommer att stanna upp – tvärtom kommer det egna fritidsstället i skärgården att få en ny vikt då vi kommit ur detta undantagstillstånd.

Galtby KorppooKorpo

I augusti – elokuussa

2509 043

Bostadsförsäljningen i Pargas har gått i takt med förra året. Positivt är att många köpare har flyttat till Pargas från annan ort. Likaså byter pargasbor boende beroende på deras livssituation.

Bäst säljer de bostäder som är i gott skick, men även då är det viktigt att det begärda priset motsvarar prisnivån i området samt bostadens skick.
Att sälja bostäder, som är i behov av renovering, blir allt svårare även om priset är lågt. Detta eftersom att kunderna har svårt att få banklån till dessa objekt.
Våra kunder berättar att bankerna rekommenderar dem att köpa en dyrare bostad som är i bättre skick, så att den bostad som köps täcker största delen av lånet.

Nyproduktionen på Almvägen har slutförts, sex välbyggda radhusbostäder i ett plan, varav två inflyttningsredo fortfarande är lediga. Tomten kommer att färdigställas i höst med gräsmatta och häck, under september månad.

Nu börjar förhandsmarknadsförningen av de nya bostäderna, som byggs här i Pargas på Norrgårdsvägen 4 C. Denna historiska tegelbyggnad byggdes 1907 och hit kommer 13 unika lägenheter, alla med balkong eller egen gård. Husbolaget kommer att ha tre våningar samt källare, dit husbolagets representativa bastu utrymmen kommer. Alla lägenheter i hisshuset kommer att ha hög rumshöjd. Lägenheterna kommer att färdigställas hösten 2020. Byggherre är de erfarna Pöytyän Rakennus Oy, som bl.a. har byggt åt Kårkulla Samkommun i Pargas, samt Kakola i Åbo.

Försäljningen av fritidsfastigheter har också gått i takt med förra året. Denna sommar har vi även sålt ett flertal obebyggda tomter ute på holmar, men holmtomternas pris har sjunkigt något. Prissättning för fritidsobjekt är ännu viktigare på grund av det stora utbudet. Vi har också märkt att försäljningen av äldre sommarstugor, som kräver renovering, är ännu mer utmanande. Köpare föredrar att köpa ett sommarställe i gott skick, som de genast kan ta i bruk.

______

Paraisilla asuntokauppa on käynyt viime vuoden tahtiin.

Ilahduttavan moni asuntojen ostajista on muuttanut Paraisille toiselta paikkakunnalta.
Paraislaiset vaihtavat asuntoaan elämäntilanteen mukaan paikkakunnan sisällä.
Parhaiten kaupaksi käyvät kunnossa olevat asunnot, kun hintapyyntö vastaa oikein alueen hintatasoa ja kohteen kuntoa.
Remonttia vaativien asuntojen myynti on yhä haastavampaa, vaikka hintapyyntö olisi edullinen, koska asiakkailla on vaikeuksia saada pankkilainaa.
Asiakkaamme kertovat, että pankit suosittelevat heitä ostamaan kalliimman ja parempikuntoisemman asunnon, koska silloin asuntolainan vakuudeksi tuleva asunto kattaa lainan paremmin.
Uudiskohteemme Jalavatiellä on valmistunut, kuusi yhdentason rivitaloasuntoa, joista kaksi heti muuttovalmista kolmiota on vielä vapaana. Tontti viimeistellään pensasaidalla ja nurmikolla vielä syyskuun aikana.
Myöhemmin tänä syksyllä aloitamme uudiskohteen ennakkomarkkinoinnin Norrgårdintie 4 C Parainen. Historialliseen vuonna 1907 rakennettuun tiilirakennukseen rakennetaan 13 yksilöllistä uutta asuntoa, joissa kaikissa on parveke tai asuntopiha. Taloyhtiössä on 3 kerrosta ja kellarikerros, jonne tulee taloyhtiön edustavat saunatilat. Hissitalon kaikissa asunnoissa on korkeat huoneet. Asunnot valmistuvat syksyllä 2020. Rakennuttaja on kokenut Pöytyän Rakennus Oy, joka rakentanut Paraisilla mm. Kårkullan kuntayhtymälle ja Turussa Kakolassa uusia asuntoja.

Myös vapaa-ajan kohteiden kauppa on käynyt samaan tahtiin kuin viime vuonna. Tänä kesänä myös saaressa sijaitsevia rakentamattomia tontteja on mennyt kaupaksi, mutta niiden hintataso on jonkin verran laskenut. Vapaa-ajan kohteiden hinnoittelu on entistä tärkeämpää, koska tarjontaa on paljon. Myös vapaa-ajan kohteissa olemme huomanneet, että remonttia vaativien vanhojen kesämökkien myynti on entistä haastavampaa. Ostajat haluavat mieluummin ostaa hyväkuntoisen heti käyttöönotettavan kesäasunnon.

17062013 082

Kulunut vuosi 2018 – Det gångna året 2018

Tässä vaiheessa joulukuuta venematkan päässä, saarissa olevien vapaa-ajan kohteiden esittelyt ovat loppuneet.
Kohta taakse jäänyt kausi on ollut selvästi vilkkaampi kuin kausi 2017.
Kohteita on ollut kiitettävästi ja valikoima laaja ja iloksi on todettava että kuluneella kaudella venematkan päässä olevien kohteiden suosio on ollut kasvussa.

Omaa rauhallista paratiisiaan etsivät ovat huomanneet, että venematkan päässä olevissa saarissa saa rahalleen enemmän vastiketta. Saaripaikoissa tontit ovat usein selkeästi suurempia ja naapurit kauempana, joten oma rauha on helpommin saavutettavissa. Venematkan päästä löytyy useimmiten avoimemmat näköalat ja kirkkaimmat vedet.

Toki monen toive edelleenkin on vapaa-ajan kohde mantereella ja autolla perille.
Autotien päässä olevien mökkien käyttö on muuttunut.  Sieltä käydään töissä ja mökit ovat käytössä ympäri vuoden.

Saarikohteet ovat nyt poissa nettisivuiltamme ja markkinointi alkaa viimeistään Helsingin Messuhallissa pidettävien Kevätmessujen yhteydessä 4-7.4.2019. Olemme messuilla omalla osastolla, joten varaa aikaa allakastasi ja tulee tutustumaan meihin ja kohteisiimme.

Autotien päässä olevien saaristokohteiden esittelyt jatkuvat niin kauan kuin lumitilanne sallii.

Asuntopuolella vedämme henkeä vain joulun ja uuden vuoden välipäivät.

Keskustassa erinomaisella paikalla rakenteilla oleva uusi asuntoyhtiö As Oy Paraisten Jalavalehto etenee aikataulussaan. Kolme valoisaa ja nykyaikaista yhdentason kolmiota on vielä vapaana. Tammikuussa esittelemme jo osittain sisustettuja asuntoja, tervetuloa tutustumaan.

Asuntomarkkinat ovat pikkuhiljaa alkaneet vetämään muuttoliikettä myös Paraisille päin.
Meidän asuntokaupoista kuluneen vuoden aikana, iso osa, varsinkin omakotitalojen osalta, on tehty muualta muuttavien kanssa.

Tätä kirjoitettaessa Paraisilla oli kaiken kaikkiaan 147 kappaletta asuntoja myytävänä, joista omakotitaloja 97 kappaletta. Luku on suuri, mutta tarjoaa samalla myös paljon vaihtoehtoja ja eri hintatason asuntoja erilaisiin tarpeisiin.

Kiitämme kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta ja toivotamme menestyksekästä uutta vuotta 2019.

 

Nu när vi är så här långt in i december har vi avslutat visningarna av fritidsobjekt ute på holmar, som kräver båtfärd.
Säsongen som till största delen är avverkad har helt klart varit livligare än år 2017.
Vi har haft en tacksam mängd, olika typer av objekt. Till vår stora glädje kan vi nu konstatera att intresset för fritidställen ute på holmar har ökat.

De som letar efter sitt drömställe har observerat att objekten ute på holmar, som kräver egen båt, ofta har större tomter, mera egen ro och grannarna på längre avstånd.
Här finns också oftast öppnare havsutsikt och klarare vatten.
Fortfarande önskar många ett fritidsställe på fastlandet, dit man kommer med bil. Utnyttjandet av fritidsstugor på fastlandet har ökat. Man åker till arbetet från stugan och stugan är i året om bruk.

Objekten ute på holmar är nu borta från nätsidorna och marknadsföringen av dem börjar senast i samband med Vårmässan i Helsingfors mässcentrum 4-7.4.2019. Vi har i år igen en egen avdelning, så reservera redan nu tid i din kalender och kom och säg hej och bekanta dej med våra objekt.

Visningarna av skärgårdsobjekt som nås med bil, fortsätter så länge snöläget tillåter.

På bostadssidan tar vi det lugnt endast i mellandagarna.

Byggandet av det nya bostadsbolaget, Bostads Ab Pargas Almlunden, med ypperligt läge i centrum framskrider enligt planerad tidtabell. Tre ljusa och moderna trerummare i en plan är ännu lediga. I januari är du välkommen att bekanta dig med de delvis inredda bostäderna.

På bostadsmarknaden har vi småningom igen fått igång inflyttning till Pargas. Under det gångna året har en stor del av våra bostadsköp, speciellt när det gäller egnahemshus, förverkligats med kunder från annan ort.

I skrivandets stund finns det i Pargas 147 st bostäder till salu, varav 97 st är egnahemshus Mängden är stor men erbjuder samtidigt bostäder för olika behov och till varierande prisnivå.

Vi tackar alla kunder och samarbetspartner för det gångna året och önskar Er ett gott och framgångsrikt år 2019.

 

 

 

 

Uudisrakennus – Nybygge

Uudisrakennus lähtökuopissa

Olemme vihdoinkin saamassa uusia, yhdentason rivitaloasuntoja Paraisten Jalavatien varteen, keskeiselle paikalle lähellä kauppaa, apteekkia, uimarantaa ja venelaitureita, kaikki kävelyetäisyyden päässä.
Rakennettavaan yhtiöön, Paraisten Jalavalehto Oy:hyn tulee kuusi asuntoa kahteen erilliseen rakennukseen.
Asunnoista neljä on 78,8 m²:n kokoisia kolmioita ja kaksi kappaletta on 54,8 m²:n kaksioita.
Asuntojen edustalle tulee reilunkokoiset terassit länteen, ilta-aurinkoon. Myös sisääntulopuolelle tulee terassi.
Laajasta ikkunapinta-alasta johtuen asunnoista tulee erittäin valoisia. Olohuoneessa on korkea huonekorkeus, joka lisää tilan tuntua.
Asiakkaalla on tässä vaiheessa vielä mahdollisuus esittää omia toivomuksia tilajaon ja sisustuksen suhteen.
Rakentajana toimii kokenut ja vakavarainen Brändö Bygg Ab Ahvenanmaalta. Brändö Bygg Oy on rakentanut rivi- ja pienkerrostaloja Maarianhaminaan ja muualle Ahvenanmaalle.
Rahoittajana toimii Ålandsbanken Abp ja hanke toteutetaan ostajalle turvallisella RS-järjestelmällä.
Olemme monta vuotta tehneet yhteistyötä Brändö Bygg rakennusliikkeen kanssa. Olemme myyneet heidän rakentamia,  ympärivuotiseen asumiseen soveltuvia vapaa-ajan asuntoja Brändössä.
Myös Brändössä käynnistyy nyt uusi kohde ja sen markkinointi alkaa vuodenvaihteen jälkeen.

Nybygge i startgroparna
Äntligen får vi nya radhusbostäder i enplan till Pargas, Husen byggs vid Almvägen, med centralt läge och på gångavstånd till affär, apotek, simstrand och båtbryggor.
Bolaget, Almlunden i Pargas, kommer att bestå av två separata hus med totalt sex bostäder, fyra 78,8 m²:s treor och två 54,8 m²:s tvåor.
Framför bostaden blir det rymliga terrasser mot väster och kvälls-solen. Vid entrén byggs också terrass.
De stora fönstren ger härligt ljusinsläpp och vardagsrummet har hög rumshöjd.
Köparen har i detta skede ännu möjlighet att påverka rumsindelning och inredningsmaterial.
Som byggfirma fungerar erfarna och solida Brändö Bygg Ab som har byggd radhus och små höghus i Mariehamn och på övriga Åland.
Som finansiär fungerar Ålandsbanken Abp och projektet förverkligas med för kunden trygg RS-finansiering.
Vi har i flera år gjort samarbete med byggfirman Brändö Bygg när det på strandtomter på Brändö har byggts fritidshus lämpade för boende året om.
Också i Brändö startar ett nytt byggprojekt där marknadsföringen börjar efter årsskiftet.

100 syytä muuttaa Paraisille – 100 skäl att bo i Pargas

Siitä on jo puolisen vuotta aikaa, kun viimeksi päivitimme blogia. Tämä kertoo siitä, että kiireinen kesä ja syksy on mennyt kaupanteossa ja moni vapaa-ajan paikka ja asunto on saanut uudet onnelliset omistajat.
Nyt talven tullessa olemme lopettelemassa venematkan päässä olevien saarikohteiden myyntiä. Uusi kausi alkaa jälleen huhtikuussa Helsingin messukeskuksessa järjestettävillä OMA MÖKKI messuilla, jossa esittelemme jo perinteisesti tulevan uuden sesongin myytävät vapaa-ajan paikat.
Asuntokaupan osalta Paraisilla on runsaasti asuntoja myynnissä. Toivomme saavamme tänne Paraisille lisää uusia asukkaita. Vielä ehtii jouluksikin uuteen kotiin.
Kerrostaloasuntoja löytyy kaksioista kolmioihin, rivitaloja kaksioista aina täysin uuteen moderniin kolmioon ja omakotitaloissa on valinnanvaraa, haluat sitten asua lähellä keskustaa tai kauempana, etäällä hälinästä. On muuttovalmiita asuntoja, sekä sopivia asuntoja niille, jotka kaipaavat elämäänsä puuhastelua.
Kaikki myytävät asuntomme löytyvät kotisivuiltamme https://saaristovälittäjä.fi/fi/asunnot
Paraisten kaupungilla on Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi kirjattu 100 syytä asua Paraisilla.
Paraisilla on eniten saaristossa asuvia asukkaita, olemme vahvasti ja elävästi kaksikielinen kaupunki,
meillä on pikkukaupunkimiljöötä ja suurteollisuutta, maaseutua ja saaristoa. Paraisilla on jännittävä historia ja rikas kulttuurielämä, olemme Suomen suurimpia mökkikuntia (yli 8 600 mökkiä), meillä on eniten saaria Suomen kunnista, runsaat 10 000 saarta ja luotoa, 10 vierasvenesatamaa ja 20 pienempää satamaa, jotka ottavat vastaan veneilevät vieraamme. Aivan Paraisten keskustassa on kaupungin ylläpitämiä venelaitureita, joista pääsee helposti omalla veneellä saaristoon. Kaupungin keskusta on lähellä suuria kaupunkeja: Turkuun on vain 23 km, Helsinkiin 173 km ja Tampereelle 180 km.
—————————-
Det är ett tag sedan vi senast uppdaterat bloggen. Sommaren och hösten har varit fartfyllda med många stugor och hem som hittat nya lyckliga ägare. Nu när vintern står bakom dörren och julen närmar sig lägger vi fritidsobjekten ute på holmarna i vintervila. Den nya stugsäsongen börjar igen traditionellt på OMA MÖKKI mässan i Helsingfors i april. Då presenterar vi igen alla nya objekt inför den nya stugsäsongen.
Vad kommer till bostadsmarknaden i Pargas finns det ett bra urval av bostäder till salu. Vi hoppas på nya invånare till Pargas – ännu hinner man hitta ett nytt hem till julen.
Urvalet är brett – höghusbostäder i olika storlekar, flera radhusbostäder och en sprillansny radhustrea som ingen ännu bott i. Egnahemshus i varierande storlek och skick. Något för dig som vill bo centralt, men också för dig som gillar egen ro. Något för dig som vill bära in möblerna och börja bo, men också för dig som vill pynja och renovera.
Alla våra bostadsobjekt hittar du på våra hemsidor https://saaristovälittäjä.fi/sv/bostader
Finlands 100 års jubileum till ära har Pargas räknat upp 100 skäl att bo i Pargas.
I Pargas finns flest invånare som bor i skärgården i Finland, vi är en starkt tvåspråkig stad med småstadsmiljö och storindustri, landsbygd och skärgård. Pargas har en spännande historia och ett rikt kulturliv, vi är en av Finlands stugtätaste kommuner med över 8600 fritidsobjekt. Av kommunerna i Finland har vi flest, dryga 10 000, öar och skär. Vi har 10 gästhamnar och 20 mindre hamnar som välkomnar våra båtgäster. Alldeles i Pargas centrum har vi båtplatser som upprätthålls av staden, därifrån når du snabbt och bekvämt ut i de större faren. Stadens centrum ligger lagom nära till de större städerna: till Åbo 23 km, Helsingfors 173 km och Tammerfors 180 km.

MÖKKIKUUMETTA – STUGFEBER

Vihdoin kesä on tullut myös Suomeen!  Aurinko lämmittää jo mukavasti ja luonto herää viheriöimään.

Mökkikausi on aluillaan – miten ihanaa onkaan viettää lämpimät ja aurinkoiset kesäpäivät luonnon rauhassa, omalla kesämökillä, laineiden liplatusta ja lokkien naurua kuunnelleen. Uudet perunat kiehuvat liedellä ja grillissä valmistuu meheviä herkkuja. Lämpimässä kesäillassa lämmitetään rantasauna ja nautitaan ilta-auringosta ja peilityynestä merimaisemasta. Ehkä kalaverkotkin on viritetty odottamaan uutta saalista.

Mökin omistajat ovat jo ennättäneet aloittaa mökkikauden kevätkunnostusten merkeissä, mutta jos mökkiä ei kuitenkaan vielä ole ja kuume on kova, ehtii vielä mainiosti hankkimaan juuri itselleen sopivan kesäpaikan vaikka juhannukseksi.

Valikoima on nyt parhaimmillaan, sekä autotien päässä että saaressa sijaitsevia kohteita on runsaasti. Autotien päässä sijaitsevassa kohteessa on omat käytännölliset puolensa, mutta mikäli kuitenkin etsit vielä enemmän omaa rauhaa ja kunnon irtiottoa mantereen kahleista kannattaa suunnata saareen. Viikonloppu ja loma kun alkaa jo siinä kohtaa kun käynnistetään veneen moottori ja matka kohti mökkiä voi alkaa.

Tutustu valikoimaamme tästä.

Saarikohteiden esittelyt ovat alkaneet ja järjestämme saarikohteiden venekuljetukset.

——————————————————

Äntligen har sommaren kommit till Finland! Så som vi har väntat. Solen värmer skönt och naturen börjar grönska.

Stugsäsongen är i sin början – hur härligt är det inte att spendera varma och soliga sommardagar i skärgården, nära naturen på den egna sommarstugan. Till vågornas kluckande och måsarnas skratt kan du slappna av i solstolen samtidigt som nypotatisen kokar på spisen och biffarna steks i grillen. I den varma sommarkvällen kan du njuta, nybadad av solnedgången på strandbastuns terrass. Havet är spegelstilla och fisknäten ute i viken väntar på morgonens fångst.

Stugägarna har redan startat säsongen med vårstädning på stugan. Ifall den egna stugan inte ännu är skaffad, men stugfebern är hög, finns det ännu möjlighet att hitta det perfekta sommarstället till midsommaren.

Utbudet är för tillfället som bäst. Vi har många fina objekt med bilväg fram som det är bekvämt att ta sig till, fast direkt efter jobbet. Är du ute efter ännu mer egen ro och utskärsvyer råder vi dig till att välja en holme ute i de blå. Veckoslutet och semestern börjar ju redan då du kastar loss från bryggan och båtfärden mot stugan kan börja.

Bekanta dig med vårt breda utbud här.

Visningarna till holmobjekten har börjat. Vi ordnar båttransport vid visningarna av objekt ute på holmar.

 

17062013 082kk08082013 067 (Large)IMG_23662P4173824 (Large)

Yksitasoisia rivitaloasuntoja – Radhusbostäder i enplan

Uudistuotantoa Paraisilla!

Uusi vuosi tuo tullessaan paljon toivottuja uusia, yksitasoisia rivitaloasuntoja.

Bläsnäsissä, Polmettontiellä, suntin välittömässä läheisyydessä, on rakenteilla jo uusi asunto-osakeyhtiö Asunto Oy Paraisten Bläsnäsinniemi, jonka on määrä valmistua kesällä 2017.

Asunnot, joilla mahdollisuus venepaikkaan aivan terassin edustalla, sijaitsevat mitä parhaimmalla paikalla. Kävelyetäisyyden päässä on niin kauppa, uimaranta kuin linja-autoyhteydet. Yhtiöön rakennetaan yhteensä neljä 92,5 m² asuntoa jotka käsittävät 3 huonetta + keittiön + saunan. Kahteen asunnoista rakennetaan myös 37 m² parvi joka tuo lisätilaa. Neljästä asunnosta kaksi on myyty.

Tutustu myytäviin asuntoihin tästä ja tästä.

Söderbynmäkeen ennakkomarkkinoidaan uutta asunto-osakeyhtiötä joka tulisi käsittämään kolme rivitaloa, yhteensä 11 yksitasoista asuntoa. Kooltaan nämä asunnot tulee olemaan 66 m² ja 88,5 m². Yhdestätoista asunnosta jo kahdeksan on varattuna. Söderbynmäestä on kävelyetäisyys ruokakauppaan, apteekkiin ja Alkoon.

Tutustu ennakkomarkkinoinnissa oleviin asuntoihin tästä.

Tule käymään toimistollamme tutustumassa uudiskohteisiin. Tulemme myös mielellämme käymään ja tutustumaan teidän nykyiseen kotiinne. Silloin teillä on paremmat lähtökohdat lähteä miettimään mahdollista asunnonvaihtoa.

———————————————————-

Nyproduktion i Pargas!

Det nya året hämtar med sig efterlängtad nyproduktion av radhusbostäder i enplan i Pargas. Byggandet har redan startat på Polmettovägen i Bläsnäs, där det nya bostadsbolaget Bostads Ab Pargas Bläsnäsudd, med havsnära läge, skall vara klart till sommaren 2017.

Bostäderna, med möjlighet till båtplats nästan framför terrassen, har ett ypperligt läge med simstrand, affär och bussförbindelser på gångavstång. I bolaget byggs fyra stycken 92,5 m²:s lägenheter med 3 rum + kök + bastu. Två av lägenheterna förses med en loftvåning på 37 m². Två av bostäderna är sålda.

Bekanta dig med bostäderna här och här.

I Söderbybacken förhandsmarknadsförs ett nytt bolag som kommer att bestå av tre hus med totalt 11 stycken enplans radhusbostäder, till storleken 66 m² och 88,5 m². Av dessa är redan 8 bostäder reserverade. Från Söderbybacken är det gångavstånd till matbutik, apotek och Alko.

Bekanta dig med bostäderna här.

Kom gärna in och bekanta dig med de olika alternativen. Vi kommer gärna också på besök och samtidigt bekantar oss med ert nuvarande hem. Då har ni ett bättre utgångsläge när ni funderar på ett eventuellt bostadsbyte.

Nu fokuserar vi på bostäder! – Asunnonvaihtoa suunnittelemassa?

14012014 001

Olemme onnistuneet asuntojen välityksessä ja kaipaamme uusia haasteita.

Sinä joka istut kotona ja mietit asunnonvaihtoa, mutta et oikein tiedä mistä päästä aloittaa – ota yhteyttä! Tulemme mielellämme käymään ja arvioimaan nykyisen asuntosi, kerromme sinulle hinta-arvion ja voimme yhdessä kartoittaa mitä tällä hetkellä on myynnissä tai tulossa myyntiin. Tämä on sinulle turvallinen reitti asunnonvaihtoon. Et sitoudu mihinkään ja saat taatusti apua asunnonvaihdon suunnittelussa. Hyödynnä meidän kokemus – se ei maksa sinulle mitään!

Vapaa-ajan kohteiden esittelyt on laitettu jäihin odottamaan valoisampia ja vähemmän liukkaita kelejä. Meillä on hyvä valikoima kiinteistöjä sekä autotien päässä, että saarissa, sekä myös rakentamattomia tontteja jotka odottavat kevättä.

Osallistumme perinteisesti Oma Mökki messuille Helsingin messukeskuksessa huhtikuussa 2017. Oma Mökki messut ovat taas lähtölaukaus uuteen mökkikauteen. Jos olet miettinyt vapaa-ajan paikkasi myymistä, ole yhteydessä, ehdimme hyvin vielä vierailla kohteessa ennen messuja.

——————————————————–

Vi har lyckats i våra bostadsaffärer och behöver nya utmaningar.

Du som sitter hemma och funderar på bostadsbyte och inte riktigt vet hur framskrida i planerna – ta kontakt! Vi kommer gärna på besök och tittar på ditt nuvarande hem, diskuterar värdet och tillsammas tittar vi på vilka alternativ som finns till salu nu och vad som är på kommande. Det här är för dej ett tryggt sätt att gå vidare i dina egna bostadsfunderingar. Du binder dej inte till någonting men får garanterat hjälp med den egna planeringen. Utnyttja vår erfarenhet – det kostar dej ingenting!

Visningarna av fritidsbostäder ligger nu ”på is” och väntar på ljusare dagar. Vi har ett urval av bebyggda fastigheter både på fastlandet och ute på holmar och också obebyggda tomter som väntar på våren.

Vi deltar traditionsenligt igen i Oma Mökki –mässan i Helsingfors mässhall i april 2017. Mässan är startskottet på den nya fritidssäsongen. Om du har tänkt sälja ditt fritidsställe, så hinner vi ännu besöka det före mässan.

 

Syksyllä saaristo on kauneimmillaan – Höst i skärgården

12082008 045 2509 043

 

Elokuun viimeinen päivä, syksy tekee tuloaan. Se ei kuitenkaan tarkoita, että mökkihaaveet kannattaa haudata odottamaan ensi kevättä. Saaristomme on mitä kauneimmillaan kuulaana syyspäivänä kun aurinko vielä lämmittää ja puissa alkaa olemaan ruskan sävyjä. Kunnon syysmyrskyssäkin on oma tunnelmansa. Mikä sen ihanampaa kuin käpertyä viltin kanssa takan ääreen ja kuunnella tuulen ulvontaa nurkissa ja katsella merellä velloavia komeita vaahtopäitä ?  Se on sitä oikeaa saaristoelämää, kaikista vuodenajoista nauttien.

Kesän aikana olemme saaneet toteuttaa yli kolmekymmentä unelmaa. Syksyn tullen emme kuitenkaan lopeta unelmien täyttämistä, vaan nyt on tarjolla hienoja saaria josta lähteä rakentamaan sitä omia toiveita ja tarpeita täyttävää kokonaisuutta.  Syksy onkin mitä parhainta aikaa hankkia tontti. Tulossa on pitkä pimeä talvi jolloin on hyvin aikaa tehdä rakentamissuunnitelmat valmiiksi ja hakea rakennuslupaa, jolloin heti alkukeväästä pääsee aloittamaan perustusten tekemisen.

Barbro ja Pertti vievät päivittäin asiakkaita katsomaan saarissa sijaitsevia kohteita. Onhan vielä pitkän aikaa hyvät veneilykelit.

  2509 035

———————————————————-

Den sista augusti. Så snabbt sommaren gick. Imorgon är det redan september. Trots att almanackan visar höst, betyder det inte att man skall glömma sina drömmar om det där perfekta sommarstället. Vår skärgård är som vackrast just nu då solen värmer skönt fast luften känns lite krispig. Träden börjar få en vacker orange-gul nyans och det blåa havet framhäver färgexplosionen på holmarna. En riktigt ordentlig höststorm är också värt att uppleva. Vad kunde vara mysigare än att svepa in sig i en filt vid brasan och lyssna då vinden tjuter i knutarna och beundra det mäktiga vågorna ute på fjärden? Det tycker vi är det där riktiga skärgårdslivet – att njuta av alla våra vacka årstider. 

Under sommaren har vi fått fullborda över trettio drömmar. Trots att hösten är här slutar vi inte med det vi gillar allra bäst – att förverkliga din dröm, utan vi har många vackra holmar att erbjuda dig som vill skapa ett eget paradis efter egna behov och önskemål. Hösten är utomordentligt god tid att skaffa tomt, man har hela långa vinter tid att planera och ansöka om bygglov. Sedan är det bara att sätta igång med byggandet då vårsolen tittar fram. 

Barbro och Pertti förevisar dagligen skärgårdsobjekt. Det är ju fina båtväder ännu ett bra tag.

 

22092008 020

 

 

 

Alkukesän mökkikauppa – Försommarens fritidsmarknad

Kevään ja alkukesän aurinkoiset ja lämpimät kelit ovat olleet omiaan saaristoesittelyiden osalta. Aurinko on paras apurimme. Meillä on ollut välitettävänä monta hienoa kohdetta, jotka ovat vaihtaneet omistajaa jo mökkikauden alussa. Parhaina viikkoina olemme tehneet jopa 5 kauppaa.

Valikoimistamme löytyy kuitenkin vielä paljon kohteita, jotka odottavat uusia asukkaita saarissa. Osa katsojistamme ei ole olleet valmiita lähtemään ulommas saaristoon, vaikka sieltä löytyy upeaa saaristomaisemaa ja aitoa saaristolaistunnelmaa.

———————————————————

Vårens och försommarens vackra väder har varit mycket gynnsamt för skärgårdsvisningar. Solen är vår bästa ”hjälpreda”. Vi har haft många fina objekt som har bytt ägare under början av säsongen, i bästa fall har vi gjort 5 köp per vecka.

Vi har ännu många objekt som väntar nya boare ute på holmar och skär. En del av våra tittare har inte varit redo att åka längre ut i skärgården trots att det där finns vacker skärgårdsnatur och äkta skärgårdsstämning längre ut.

12052016 05412052016 116

Gloholm – Iniö

23052016 03523052016 010

Fjärdskär – Nötö

WP_20160410_102kkWP_20160410_122

Kraakunkari – Kustavi

Saaristovälittäjä – Skärgårdsmäklaren

 Logo_black_box_1

Tervetuloa Saaristovälittäjän upouuteen blogiin. Mukavaa että löysit tänne. Et varmaan voinut olla huomaamatta kotisivujemme uudistettua ilmettä. Olemme uhranneet monet hetket tälle uudistukselle. Kirjoittaessamme tätä vatsassa pyörii perhosia. Olemme samalla jännittyneitä ja ylpeitä uudesta ilmeestämme. Halusimme viedä ulkoasun uudelle tasolle. Oli aika haudata tutuksi ja turvalliseksi tullut vihreä ja vaihtaa ulkoasu raikkaammaksi ja modernimmaksi. Uudistettujen kotisivujen ja blogin lisäksi teimme myös muutoksen nimemme suhteen. Kauan olemme käyttäneet 80-luvulta peräisin olevaa PS-Asunnot Oy-nimeä rinnakkain Saaristovälittäjä Oy- nimen kanssa. Nyt otimme vihdoin itseämme niskasta kiinni ja jätimme PS-Asunnot-nimen kokonaan pois. Jatkossa toimimme Saaristovälittäjä Oy – Skärgårdsmäklaren Ab nimellä.

Haluamme kuitenkin korostaa, että vaikka olemme tehneet muutoksia nimen ja ulkoasun suhteen, sinua palvelee jatkossakin sama tuttu yritys ja sama energinen ja kokenut henkilökuntamme. Meidät tavoittaa tulevaisuudessakin samoista puhelinnumeroista. Sähköpostiosoitteet ja kotisivujen osoite on uudistettu, mutta vanhat toimivat vielä tovin uusien rinnalla.

———————————————————-

Välkommen. Ja, det är nog det första ordet vi vill säga. Men välkommen till vad? Du kunde knappast missa vår nya fräscha hemsida? Och bloggen. Lite pirrar det i skrivande stund. Vi har jobbat på ett bra tag med denna förnyelse. Nu ser du framför dig en alldeles ny hemsida med ny design. Och namnet – Skärgårdsmäklaren Ab. Det har vi också äntligen ändrat. Länge har vi använt oss av våra båda namn; PS-Bostäder Ab och Skärgårdmäklaren Ab. Namnet PS-Bostäder har sitt ursprung från 80-talet. Nu tog vi oss i kragen och lämnade äntligen PS-Bostäder namnet bort helt och hållet. I fortsättningen fungerar vi som Skärgårdsmäklaren Ab – Saaristovälittäjä Oy.

Trots allt det nya vill vi påpeka extra noga att inget ändrat. Vi är fortfarande samma bekanta företag och effektiva, erfarna team som står till ditt förfogande. Du når oss på samma telefonnummer som förr. E-post adresserna har vi förnyat, men de gamla fungerar ett tag ännu. Hemsidan hittade du redan till, så där märkte du säkert att adressen dit också ändrat.

2_Kuvake_Talo 1_Kuvake_Kord3_Kuvake_Ankkuri

Ota yhteyttä
close slider

    Haluan lisätietoja kohteestaOlen kiinnostunut myymäänAnnan palautetta